Heavy Handling betreedt Antwerpse markt met uitbreiding

09/04/2014

Heavy Handling, de verdeler van zware machines uit Oudenaarde, zal vanaf 1 mei 2014 een nieuwe vestiging openen in Antwerpen die zal dienen als hoofdlocatie voor de distributie en service van zijn producten in België en Groothertogdom Luxemburg.

Heavy Handling is niet nieuw op de Belgische markt, ze waren reeds heel actief in het Westelijk gedeelte van België, meer specifiek Oost- & West-Vlaanderen en Henegouwen en ze deden dit met groot succes. De resultaten en ambities waren de brandstof voor een uitbreiding die gesteund wordt door de toeleverende merken. Voortaan zullen ze instaan voor België en Luxemburg in het geheel, dit zowel voor de verkoop van machines en wisselstukken, als voor het verhuur en de service.

Om zijn groei te steunen, heeft Heavy Handling zijn intrek genomen in een gebouw in Antwerpen dat samen met de hoofdzetel in Oudenaarde zal dienen als centrale hub voor service, wisselstukken en stock machines. Het personeelsbestand is ook gestegen: bijna 10 extra technici werden aangenomen.

De uitbreiding brengt tal van schaalvoordelen met zich mee. De Belgische klant krijgt een breder ondersteunend netwerk en één enkel contactpunt. De organisatie van de service afdeling wordt sterk verbeterd en beter gespreid over het gehele grondgebied. Over het algemeen wordt de kennis gebundeld en kan men zich verder specialiseren. Van de commerciële kant is er een duidelijke visie en een plan om de verkoopsvolumes te boosten en ook het huuraanbod vergroot. Dit alles komt de klant ten goede en versterkt tegelijk de verdeelde merken.

COO van Heavy Handling, Christophe Crombez licht verder toe: "Ik ben uitermate trots dat de jarenlange relatie met onze klanten en leveranciers zich dermate heeft kunnen blijven ontwikkelen. Intussen hebben we met Heavy Handling een echt dreamteam kunnen samenstellen uit de meest ervaren en capabele mensen in de sector. Deze uitbreiding is slechts een logische stap gezien onze goede resultaten en de sterke drang om de Antwerpse markt te betreden."

Heavy Handling biedt totaaloplossingen voor het verwerken van de goederenstroom met de focus op heavy lifting equipment. Naast vorkliften en reachstackers van Konecranes Lift Trucks omvat het aanbod ook overslag- en havenkranen van Mantsinen en wielladers van Ljungby Maskin. Heavy Handling wist de laatste jaren de markt te overtuigen door de klantgerichte aanpak, grote toegepaste expertise en snelle service. Heavy Handling heeft een sterke financiële structuur die ze in staat stelt daadkrachtig op te treden en een perfecte service te bieden. Daarnaast kennen ze een grote flexibiliteit: nieuw of occasie, kopen of huren, leasing of andere vormen, alles is mogelijk en aangepast aan de wensen van de klant. De succesformule willen ze nu overbrengen naar de rest van het land.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Vul het contactformulier volledig in en blijf zo op de hoogte van ons aanbod.