Over Galloo

Galloo in de haven van Gent is een draaischijf voor de internationale schroothandel. Jaarlijks wordt via Galloo, 900.000 ton staalschroot naar klanten over de hele wereld geëxporteerd. Galloo is een van de toonaangevende Europese recyclingbedrijven. Haar vestigingen bevinden zich in België, Noord-Frankrijk en Nederland. De kernactiviteit is het omzetten van ferro-, non-ferro- en plasticafval in nieuwe grondstoffen, die vervolgens wereldwijd worden verkocht voor verder gebruik.

Wist je dat Galloo een belangrijke rol speelt in de internationale schroothandel en exporteert jaarlijks 850 000 ton naar o.a. Turkije, Egypte en Azië?

Samenwerking

Galloo nam contact op met Mantsinen via de lokale dealer Heavy Handling, die hen overtuigde te kiezen voor de Mantsinen verreiker te kiezen. Het bedrijf besloot om de Mantsinen 160M overslagmachine aan te schaffen om de exportterminal efficiënter te maken.

“Toen we Galloo Gent uitbreidden, hadden we een robuuste kraan nodig die de zware schrootladingen aankan. We wilden ook dat de machine zeer flexibel zou zijn, zodat ze gemakkelijk in de terminal kon worden verplaatst. Ten derde moest de kraan ook lage operationele kosten hebben. Deze criteria brachten ons ertoe te kiezen voor de Mantsinen 160M”, zegt Lieven Neerinck.