Over Matrans Rotterdam

Matrans Rotterdam Terminal begon als een terminal voor bosproducten en breidde zich geleidelijk uit tot de multifunctionele terminal zoals die nu is. Deze terminal is onderdeel van de Matrans groep en ligt in het hart van de Europese handel: de Rotterdamse haven. Al hun diensten zijn gecentreerd op dezelfde locatie. Laden en lossen is daardoor efficiƫnt en op een hoog kwaliteitsniveau.

Wist je dat vanuit Matrans Rotterdam er meer dan 100.000 TEU containers naar bestemmingen over de hele wereld vertrekken?

Samenwerking

Matrans, een nieuwe klant, zocht een kraan die snel genoeg was om 700 ton aluminium pakketten, slabs, platen en blokken per jaar te kunnen laden en lossen.

Heavy Handling stelde een op maat gemaakte kraan voor met speciale en automatisch aangestuurde spreaders. Daarnaast werd de kraan ook voorzien van een snelwisselsysteem zodat de machine vlot kan wisselen tussen aanbouwdelen. Wat bij een traditionele kabelkraan niet zo eenvoudig is.

Het was ook de bedoeling dat de kraan makkelijk kon rijden rond de terminal. Omdat de toegelaten gronddruk redelijk laag was en onze kraan ongeveer 1150 ton weegt werden er dubbele stempels toegevoegd zodat de drukmeter verdeeld was.

Heavy Handling heeft dus samen met het bedrijf gebrainstormd om de gewenste oplossing op maat te kunnen leveren.

Leuk weetje: Wereldwijd is dit de eerste Mantsinen kraan met de nieuwe generatie EURO5 Volvo-motor.